Mam wrażenie, że w ostatnich latach coraz więcej osób ma problemy ze stresem
Mam wrażenie, że w ostatnich latach coraz więcej osób ma problemy ze stresem
Mam wrażenie, że w ostatnich latach coraz więcej osób ma problemy ze stresem, snem i ogólnym zmęczeniem organizmu. Sam ostatnio zauważyłem, że nawet po wolnym weekendzie potrafię czuć się bardziej zmęczony niż wcześniej. Zastanawiam się, czy to kwestia stylu życia, ciągłego siedzenia przed ekranami czy może po prostu organizm dostaje za mało odpoczynku. Zacząłem bardziej zwracać uwagę na dietę, sen i ruch, ale ciekawi mnie, co realnie pomaga innym ludziom. Macie jakieś sprawdzone sposoby na poprawę samopoczucia i większą ilość energii w ciągu dnia? Chętnie poczytam normalne doświadczenia, a nie tylko internetowe „cudowne metody”.
Re: Mam wrażenie, że w ostatnich latach coraz więcej osób ma problemy ze stresem
Mam podobnie, że internet bardziej miesza niż pomaga, jeśli chodzi o zdrowie. Co chwilę pojawia się nowa „idealna dieta” albo magiczny suplement na wszystko. Finalnie i tak najlepiej działają podstawy — sen, ruch, mniej stresu i normalne jedzenie. Sam kiedyś próbowałem miliona różnych rzeczy, a największą różnicę zrobiło po prostu bardziej regularne życie. Organizm naprawdę lubi rutynę.